22 września 2017 roku w Zespole Szkół Usługowo Gospodarczych w Pleszewie w ramach Festiwalu Rzemiosła odbył się już po raz piąty konkurs : „ Najlepsza potrawa regionalna-wspomnienie dzieciństwa”. W rywalizacji wzięło udział pięć zespołów z różnych szkół branży gastronomicznej. Zadaniem uczniów było przygotowanie potraw kuchni wielkopolskiej. Uczennice Ewa Kowalska i Natalia Melka z klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przygotowały wielkopolską parzybrodę , czyli rodzaj zupy jarzynowej z kapustą, oraz pyzy ziemniaczane z mięsem. Nasze menu zdeklasowało wszystkie inne, a potrawy i ich autorki zajęły pierwsze miejsce! Serdecznie gratulujemy Ewie, Natalii i p. prof. Monice Nowaczyk, życząc dalszych sukcesów kulinarnych.
Strona główna Aktualności I miejsce naszych uczennic w regionalnym konkursie pod hasłem „NAJLEPSZA POTRAWA REGIONALNA-...