KONKURS KULINARNY „NAJLEPSZA POTRAWA REGIONALNA- WSPOMNIENIE DZIECIŃSTWA”

    0
    723

    23 września 2016 roku w Zespole Szkół Usługowo-Gospodarczych w Pleszewie podczas corocznego Festiwalu Rzemiosła odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego „Najlepsza potrawa regionalna-wspomnienie dzieciństwa”. Uczennice z klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Oliwia Herzog i Ewa Kowalska wykonały i zaprezentowały tradycyjne przekąski z kuchni wielkopolskiej: Sałatkę pyrczaną, Dip chrzanowy a la gzik oraz Polędwiczkę wieprzową w ziołach. Oprócz naszej szkoły w konkursie wystartowało jeszcze sześć innych zespołów dwu osobowych z pobliskich szkół ponadgimnazjalnych. Ostatecznie dziewczyny nie zajęły miejsca na podium, ale zaprezentowany zestaw ciekawie się prezentował i wszystkim smakował. Dziękujemy za zaangażowanie i pracę włożoną w przygotowanie konkursu, a w przyszłości życzymy wysokich miejsc.

    {gallery}20160923{/gallery}